Tinke

Tinke

Urup Hilda DK11765/2017

Tinke er kennelmors træningshund og faste følgesvend. Hun er evigt glad og altid klar på alt man byder hende af opgaver. Tinke er en følsom,stærk og arbejdssom tæve. Hun er ubestridt den faste base for flokken i huset her og tager alting med ophøjet ro og nysgerrighed. 

Tinke er meget selvstændig og klarer næsten alle opgaver på meget kort tid. Hun er lærenem og altid begejstret. Tinke træner kropskontrol og er meget stærk i alle discipliner. Hun løber biathlon med Mette og deltager i konkurrencer og officielle løb. Tinke er hurtig og løber gerne ud over sandbankerne efter en fugl, fordi det er sjovt at løbe, hvis man har et formål med det. Tinke går spor og svømmer flere gange ugentligt. Hele sommeren svømmer hun dagligt i fjorden, som vi bor ved. Tinkes første kuld hvalpe kom til verden 17. oktober 2019. Tinke er vores mest tænksomme og følsomme hund, som har enorm omsorg for at både mennesker og dyr omkring hende har det godt.


Tinke er undersøgt for AD og HD og fundet fri. Hun har været gennem øjenlysning hos en dyrlæge med speciale heri og her fandt man et knappenålstort område med det man kalder RD - retinal dysplasi. Det er en ganske lille fold på hornhinden, som er opstået i fosterstadie. Det er ikke en sygdom og ikke noget hun nogensinde vil mærkes af. Ej heller er det arveligt. Tinke har fået foretaget gentest af sine underliggende farver, så vi ved at hun ikke er bærer af uønskede farver i forhold til avl. Hun er fuldfarvet på alle sine farve loci. Tinke er udstillet og har opnået godkendelse til avl også her.


Tinke har haft 2 kuld hvalpe og klaret det med bravour. Tinke er ikke længere en aktiv del af vores opdræt, da vores hunde pensioneres efter 2 kuld hvalpe som udgangspunkt. Som matriark og ukuelig hvalpemedhjælper forbliver Tinke hos os og deltager i alt som hun plejer