Nyheder

Tinke var præcis og fødte 28/4-20 lille Unique

Unique er reserveret 

Vi venter hvalpe ca 28/4-2020

Urup Hilda og True Crystal z Jurajskiego Zamku aka Tinke og Tanza venter hvalpe.


Tinke er den skønneste, sødeste, stærkeste, mest adrætte og kærligste hund man kan forestille sig. Hun har HD fri hofter, rene albuer, ingen genetiske fejl og bærer hverken DM, PRA, fejlfarver eller noget andet som kan forstyrre en hvalp og dens helbred i al fremtid. Hun er i super god form. Hun elsker alt, hun tilbydes hende af aktiviteter. Biathlon er en yndlingsbeskæftigelse. Tinke kan løbe helt op til 18 km med forhindringer, når hun er i bedst form. Sidste gang hun var drægtig, løb hun 7 km med mig dagen før fødsel. Hun havde en let og ubesværet drægtighed og fødsel. 2 timer, så var hvalpene født naturligt. Og en fint lille kuld på 3 tæver. 3 dage efter fødsel var hun så frisk, at hun løb første tur med mig igen. Hun var en super dygtig mor som stadig fastholdt sin gode form. 2 måneder efter fødsel var der intet vidnesbyrd i hendes krop om at hun havde født. Hun er med andre ord fuldstændigt usammenligneligt stærk, robust og sund.


Inden vi besluttede at lave en back to back parring var vi omkring reproduktionsdyrlæge. Tinke er scannet for at tjekke livmoder og alt er undersøgt for at sikre, at hun er i 100 % fantastisk form og klar til dette. Back to back breeding rent fysiologisk anbefalet af dyrlægerne, når tæven har haft ubesværet drægtighed, født selv, mindre kuld og er i god form. Der er mange årsager til at det fysiologisk er bedst.


Vi har valgt at lave samme kombination med Tanza af flere grunde. Første kuld var blot 3 hvalpe. Flere har ventet forgæves på en hvalp. Bl.a. Nogle som venter på hanhund og nogle som venter på en merle tæve. Derudover har kombinationen vist sig at være alt det, jeg havde kalkuleret med ved at sætte de to hunde og de avlslinjer sammen. Vi har fået hvalpe i den mindre størrelse ved slutvækst, de er mentalt stabile, de er fysisk sunde og de er virkeligt smukke exteriørmæssigt. Altså de avlsmål vi har, er mere end indfriet. Og hvor er jeg stolt af både Tinke, Tanza, kuldet og at alt lykkedes. Tanza er som Tinke undersøgt for alt og er lige så fin som Tinke rent fysisk og mentalt også. Ingen af dem bærer noget arveligt der ikke er sundt. Hurra for det og hvor er jeg glad og stolt af mine hunde.


Vi glæder os helt usigeligt til kuldet, som formentlig bliver Tinkes sidste. Flere spændte hvalpekøbere venter på forhåbentlig at få deres drøm om hund efter præcis Tinke og Tanza opfyldt. Vi er så glade og venter i spænding på hvalpenes ankomst.