Nyheder

Buffen bliver mor forhåbentlig mor i foråret 2023

Macushla Macree Obsidian Butterfly - DK18975/2019

Buffeluf skal i den meget nærtstående løbetid insemineres med frossen sæd fra en franskboende russisk hanhund, som vi virkelig har ønsket at bringe ind i vores linjer og helst sammen med netop Buffen, da vi tror på, at de kan bibringe racen noget både forbedrende og bevarende, som er så vigtigt. Linket følger til kuldets fremtidige aner som vi er rigtigt stolte af.


http://www.cardiped.net/details.php?id=109314

På sundhed har vi gjort vores yderste for at give kommende hvalpe et fundament, som virkelig batter til noget.

Vores egen Buffeluf er

Fluff clear, EE, DD; BB, mm

Hips OFA FAIR FCI B1,

Elbows normal

ECVO pending 02/02-23

PRA free

DM clear

Heart dobbler clear

Harvey er følgende

DNA profiled, Fluffy clear, Ee, DD, BB.

Hips: Other FCI B2 10.2018

Elbows: Other 0/0 11.2017

Eyes: ECVO free 11.2017

PRA: Other free

DM: Other carrier

NHAT, Character test - exc, CSAU International Champion, Champion of France, Champion des Expositions Nationales, Champion of Germany (VDH), Deutscher Champion fur Britische Hutehunde, Luxembourg Champion

Kuldet forventes ikke at blive meget stort, da netop frossen sæd og inseminering kan være lidt tricky. Vi gør det slet ikke for andet end interessen i racen og hjerteblod for netop at se dette blive en realitet. Flere har ventet på hvalp fra kuldet her, så vi tager ikke mod henvendelser udefra på det. Simpelthen fordi der allerede er flere, der forventligt venter forgæves og må udsætte hvalp fra Buffen til hendes kuld nummer 2. Vi glæder os virkelig meget og forventer os rigtig gode hvalpe ud af denne kombination, som både er en stor investering og et sats


Harvey er en rolig og gemytlig hanhund, som har nogle kuld bag sig med fremragende afkom. Med andre ord en kombination vi er helt utroligt glade for at kunne se frem imod. . 

Vi glæder os helt ubeskriveligt til dette kuld med en tæve som vi er helt utroligt tilfredse med både med psyke og sundhed og udseende. Buffens kuld er blandt flere ventet med længsel og vi er glade for, at det nu bliver en realitet.

En hvalp fra det kommende kuld koster 15.000 og mere udførligt hvad det omfatter, kan man læse på siden om det at købe hvalp hos Kennel Macushla Macree. Klik på fanen Hvalpe som er hovedoverskriften for flere underpunkter.Anna og Fox har fået hvalpe den 21.juli 2022

Anna (Macushla Macree A Unique Gift fromt the Fairies DK07428/2020) og Fox ( Hova Bonde's Fox Mulder DK01622/2013) har fået et kuld hvalp på 4 tæver og 2 hanhunde den 21/7-22


Vores egen opdrættede Anna er mor for første gang og hun er fantastisk. Hun er nærmest født til opgaven og elsker at passe på sine små. Det er 6 store basser, som fra fødsel vejede fra 375-430 gram. Nu er kurven jævnet og de har den vægt vi normalt ser ved 2 ugers alderen.


Anna er vores første egen opdrættede tæve i avl og det har selvfølgelig gjort kuldet meget spændende for os. Vi vælger også at beholde en tæve fra kuldet, da det er sidste kuld aldrende Fox laver og vi vil meget gerne se både Annas og Fox's avlslinjer i vores videre arbejde. 

Anna er en frisk, selvstændig, kvik og arbejdsom tæve, som med krum hals springer ud i alle opgaver hun tilbydes. Fox er en mere laid back type og tilsammen håber vi at kuldet her bliver en kombination af Annas styrke og vilje og Fox's mere rolige gemyt.

Vi er ovenud positivt overraskede over kuldet, som er "fejlfri" så meget som vi kan se af det nu ved 2 uger. Det er et meget ens og homogent kuld. Præcis som man ønsker det, når man planlægger sit opdræt. De er umiddelbart det bedste fra begge sider rent fysisk. Vi er meget spændte på deres udvikling. 


Ønsker du at komme i betragtning til en hvalp, så send og en mail på kennel@macushlamacree.com og gerne med svar på de spørgsmål, du finder på fanen hvalpe. 


En hvalp fra kuldet her koster 15.000 kr. I prisen medfølger foder som leveres løbende hele hvalpens første leveår. Det er højkvalitetsfoder som tilgodeser racens specielle behov i hele væksten frem til vækstzonerne lukkes. Du kan som køber IKKE fravælge denne del af pakken, da det er os meget magtpåliggende at gøre vores del for, at hvalpen ikke får fejlvækst og deraf afledte skader. Præcis som vi også netop fravælger hunde i avlen med D og E hofter eller dysplasi i albuerne. Disse to valg betyder at risiko for netop dysplasi minimeres betragteligt. Vi vil på denne måde gerne hjælpe vores hvalpe, så de har bedst forudsætninger for en god start på livet.

Link til hvalpenes aner og avlslinjer


http://www.cardiped.net/details.php?id=107271Diaz og Fox skal være forældre midt i september 2021

Diaz (Fila DK20238/2018) og Fox ( Hova Bonde's Fox Mulder DK01622/2013) venter et kuld på 6 + hvalpe midt i september 2021. 


Det er Diaz' første kuld og med Fox, som har et kuld bag sig fra tidligere. Begge hunde har nogle gode og  sunde avlslinjer bag sig. Både Fox og Diaz er udstillet med Excellent (Diaz i Sverige) og har gennemgået både fysiske og mentale beskrivelser, som viser os at de er stabile og glade hunde, med racetypiske temperamenter. Vi har som med vore andre hunde valgt at få Diaz røntgenfotograferet for at se, at hendes hofter er velformede og sidder godt sammen. Vi arbejder med opdræt her ud fra devisen om, at vi skal være nøje med kombinationerne så vi sørger for at hundene komplementerer hinandens styrker og svagheder. Samtidigt ønsker vi at undgå indavl på de første 8 generationer højere end 5 %. Tilladt er hele 6,25 % på blot 3 generationer, Denne kombination har blot indavl på 0.077 % i 8.led. Det er meget lavt og betragtes ikke som indavl.


Diaz er en frejdig pige fuld af gåpåmod og tillid til sine omgivelser. Hun er arbejdsglad og altid klar til at løse de opgaver man stiller hende. Hun elsker alle levende væsner og går ikke af vejen for at vise sin overstrømmende kærlighed. Vi tror på at Diaz bliver en fantastisk mor og giver sit glade væsen videre til sine hvalpe. Fox er en stabil og god dreng, som nyder sit liv sammen med sin familie og en fransk bulldog. Hans milde og vindende væsen sammen med Diaz' "her kommer jeg" glæde forventer vi os meget af i de kommende hvalpe. 


Ønsker du at komme i betragtning til en hvalp, så send og en mail på kennel@macushlamacree.com og gerne med svar på de spørgsmål, du finder ved at klikke foto af hvalpen


En hvalp fra kuldet her koster 14.000 kr. I prisen medfølger foder som leveres løbende hele hvalpens første leveår. Det er højkvalitetsfoder som tilgodeser racens specielle behov i hele væksten frem til vækstzonerne lukkes. Du kan som køber IKKE fravælge denne del af pakken, da det er os meget magtpåliggende at gøre vores del for, at hvalpen ikke får fejlvækst og deraf afledte skader. Præcis som vi også netop fravælger hunde i avlen med D og E hofter eller dysplasi i albuerne. Disse to valg betyder at risiko for netop dysplasi minimeres betragteligt. Vi vil på denne måde gerne hjælpe vores hvalpe, så de har bedst forudsætninger for en god start på livet.


Klik på hvalpefoto for at se hvalpenes egen side

Klik på Cardigan Archives for at se stamtavleTinke var præcis og fødte 28/4-20 lille Unique

Unique er reserveret 

Vi venter hvalpe ca 28/4-2020

Urup Hilda og True Crystal z Jurajskiego Zamku aka Tinke og Tanza venter hvalpe.


Tinke er den skønneste, sødeste, stærkeste, mest adrætte og kærligste hund man kan forestille sig. Hun har HD fri hofter, rene albuer, ingen genetiske fejl og bærer hverken DM, PRA, fejlfarver eller noget andet som kan forstyrre en hvalp og dens helbred i al fremtid. Hun er i super god form. Hun elsker alt, hun tilbydes hende af aktiviteter. Biathlon er en yndlingsbeskæftigelse. Tinke kan løbe helt op til 18 km med forhindringer, når hun er i bedst form. Sidste gang hun var drægtig, løb hun 7 km med mig dagen før fødsel. Hun havde en let og ubesværet drægtighed og fødsel. 2 timer, så var hvalpene født naturligt. Og en fint lille kuld på 3 tæver. 3 dage efter fødsel var hun så frisk, at hun løb første tur med mig igen. Hun var en super dygtig mor som stadig fastholdt sin gode form. 2 måneder efter fødsel var der intet vidnesbyrd i hendes krop om at hun havde født. Hun er med andre ord fuldstændigt usammenligneligt stærk, robust og sund.


Inden vi besluttede at lave en back to back parring var vi omkring reproduktionsdyrlæge. Tinke er scannet for at tjekke livmoder og alt er undersøgt for at sikre, at hun er i 100 % fantastisk form og klar til dette. Back to back breeding rent fysiologisk anbefalet af dyrlægerne, når tæven har haft ubesværet drægtighed, født selv, mindre kuld og er i god form. Der er mange årsager til at det fysiologisk er bedst.


Vi har valgt at lave samme kombination med Tanza af flere grunde. Første kuld var blot 3 hvalpe. Flere har ventet forgæves på en hvalp. Bl.a. Nogle som venter på hanhund og nogle som venter på en merle tæve. Derudover har kombinationen vist sig at være alt det, jeg havde kalkuleret med ved at sætte de to hunde og de avlslinjer sammen. Vi har fået hvalpe i den mindre størrelse ved slutvækst, de er mentalt stabile, de er fysisk sunde og de er virkeligt smukke exteriørmæssigt. Altså de avlsmål vi har, er mere end indfriet. Og hvor er jeg stolt af både Tinke, Tanza, kuldet og at alt lykkedes. Tanza er som Tinke undersøgt for alt og er lige så fin som Tinke rent fysisk og mentalt også. Ingen af dem bærer noget arveligt der ikke er sundt. Hurra for det og hvor er jeg glad og stolt af mine hunde.


Vi glæder os helt usigeligt til kuldet, som formentlig bliver Tinkes sidste. Flere spændte hvalpekøbere venter på forhåbentlig at få deres drøm om hund efter præcis Tinke og Tanza opfyldt. Vi er så glade og venter i spænding på hvalpenes ankomst.