Impossible Kuldet 2021

Diaz' og Fox' hvalpe --- Impossible Kuldet

Født 15.september 2021

De 7 små munchkins blev født med rekordfart på 2 timer onsdag eftermiddag. Faktisk kom der 8 men en enkelt dreng var ikke til at redde. Med os er 7 friske små. 3 drenge og 4 piger. Med en fødselsvæægt på 185 gram - 285 gram. Diaz fødte mod al forventning 5 dage før termin og var alene under det meste af fødslen, da det uventet blev hos foderværten. Jeg kom til stedet lige som sidste munchkin blev født. Diaz har klaret det til UG og dyrlægen tjekkede alle med det samme. Og Diaz. Alt var okay. Og vi fik lynhurtigt installeret Diaz og de små i den allerede klargjorte hvalpekasse i deres helt eget rum i kennelen. Fra dag 1 har Diaz ønsket at hele vores flok skulle deltage i pleje af de små og det har alle 4 gjort til bravour. Særligt er Tanza og Tinke meget obs og tager sig af vask og kærlig omsorg. 

I skrivende stund er de 19 dage og har næsten 4 doblet deres vægt allesammen. Der er 2 zobel tæver, 1 brindle tæve og en tricolour brindlepointed tæve. 2 tricolour brindlepointed hanhunde og  en mørk brindle.

Af uforklarlige årsager, som jo er en del af det både spændende og udfordrende i opdræt, har vi to små hvalpe med haleknæk på yderste led. Intet som er sundhedsmæssigt et problem. Det er udelukkende kosmetisk. Men det betyder dermed også, at en sådan kombination af individer i parring ikke gentages. Det har så ej heller været planen, men det er et logisk valg at træffe.


De små er idag begyndt at spise den første spæde mousse og drikke mælk fra skål selv. Det går rigtig fint og de ligner små muddermarsvin efter fodring. Tinke og Buffen tager opgaven med vask og tørring alvorligt, så de små igen er fine efter måltidet. De begynder at tisse og have afføring af sig selv. Alle har fået øjne og ørerne åbnes så småt. Den første periode hvor vi har arbejdet med biosensorisk program for at aktivere de centrale nerveceller og proprioceptorerne er overstået og nu begynder den mere sociale prægning hvor de går rundt og deltager i flokken når de er vågne. Nu kommer så mere taktile underlag frem i hvalpegården og der kommer løbende nye legesager ind som skal stimulere deres sanser og fysik